VP: Vrijstellen ambtenaren geen regeringsbesluit
27 Dec 2017, 14:08
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


Vicepresident Ashwin Adhin (vp) zegt aan het Nationaal Informatie Instituut dat de overheidskantoren normaal zullen functioneren vandaag en de komende dagen. De vp reageert op een bericht op Starnieuws waarin melding is gemaakt dat een deel van de ambtenaren gewoon thuis mag blijven tot 3 januari.

Adhin deelt mee dat er geen officieel regeringsbesluit is voor het vrijstellen van ambtenaren voor dienst. "Weliswaar is het gebruikelijk dat voor eventuele vrijstelling voor specifieke departementen van ministeries, de instructies gegeven kunnen worden door de desbetreffende minister. Bij het laatstgenoemde zou het aspect van besparing zeker overwogen kunnen worden".

"De achterliggende gedachte is bezuiniging, omdat tegen deze periode de inzet minder is," zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling aan Starnieuws. Daar waar de dienst het toelaat, hebben de landsdienaren vrijaf gekregen, zei de bewindsman. Naast Regionale Ontwikkeling hebben ambtenaren ook op Sport en Jeugdzaken te horen gekregen dat ze thuis mogen blijven deze week.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March