Al 200.000 palmolieplantjes aangemaakt te Patamacca
16 Dec 2017, 22:25
foto
Te Patamacca zijn reeds 200.000 palmolie plantjes gekweekt. Hiervan is de helft het komende jaar gereed om overgeplant te worden. (Foto's: NII)


Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is enthousiast over de vorderingen die het Chinese bedrijf China Zhong Heng Tai boekt met de doorstart van palmolie te Patamacca. De project- en plantation manager, Kenny Low, is trots op dat het bedrijf binnen een jaar meer dan 200.000 planten heeft waarvan de helft in 2018 gereed zal zijn om overgeplant te worden.

President Desi Bouterse had een jaar geleden het officiële startsein voor de doorstart van de palmolie-industrie te Patamacca gegeven. Bijkans een jaar na dit moment ging oriënteerde Algoe zich ter plekke. De minister is zeer te spreken over de vorderingen die geboekt worden.

In het komende jaar zal er weer een aantal van bijkans 150.000 planten klaargemaakt worden, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Low prijst de overheid voor de goede samenwerking. Vanuit de overheid worden onder meer de begeleiding en beveiliging geregeld. De doorstart van dit project heeft ook geresulteerd in het creëren van werkgelegenheid voor Surinamers. Deze werkgelegenheid zal volgens Low in 2018 verder toenemen. Behalve huizen voor de werkers, is het bedrijf in de toekomst ook van plan een crèche en een school op te zetten.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April