Veel koffers KLM-vlucht achtergebleven op Schiphol
17 Dec 2017, 01:01
foto
Klagend komen veel mensen van de KLM-vlucht uit Nederland zaterdagavond naar buiten. Een groot deel van de koffers is achtergebleven op Schiphol. (Foto: Leroy Troon)


Ruim 150 passagiers uit Nederland kregen bij aankomst op Zanderij te horen dat door een fout hun koffers niet zijn aangekomen. De vlucht landde zaterdagmiddag om 16.40 uur op de internationale luchthaven. Tot 20.00 uur waren veel passagiers nog binnen om meer informatie over hun koffer te krijgen.

"De vlucht was propvol. Onderweg hebben wij niks gehoord over dat een deel van de koffers is achtergebleven op Schiphol. Ik had spullen in die ik zondag nodig heb voor een feestje. Er waren ook spullen in mijn koffer die aan bederf onderhevig zijn. Echt vervelend om zo de vakantie te starten," zegt één van de gedupeerden aan Starnieuws.

Een vrouw klaagt over medicijnen die zij in haar koffer had. "Ik had echt niet gedacht dat ik mijn koffer niet zou krijgen op Zanderij. Ik had geen plaats in mijn handbagage". Heel wat mensen klaagden over het ongemak dat zij ondervinden, omdat hun koffer is achtergebleven. "Ik moet nu kleren gaan kopen, want ik heb niks bij me."

De KLM heeft de passagiers beloofd dat zij hun koffers zondag of maandag op hun adres zullen krijgen. Ook is een kleine vergoeding beloofd. Afhalers hebben uren langer moeten wachten door de onaangename mededeling over de koffers.

Leroy Troon
Advertenties