Real Madrid 3e keer beste voetbalclub ter wereld
16 Dec 2017, 16:46
Cristiano Ronaldo heeft zijn ploeg voor de derde keer de Club World Cup geschonken. (Foto: Reuters)

Real Madrid is het eerste team dat back-to-back de titel van de Club World Cup heeft gewonnen. Het was niemand minder dan Cristiano Ronaldo die het Braziliaanse Gremio uit Porto Alegre vanmiddag met het kleinste verschil versloeg, 1-0. Voor de derde keer is de Madrileense ploeg uitgeroepen tot de beste voetbalclub ter wereld (2014, 2016, 2017).

In de 53e minuut schonk de vijfvoudige winnaar van de gouden bal, via een vrije trap zijn club de derde WK-titel voor clubs. Het is de eerste keer sinds het ontstaan van het toernooi in 2000, dat een ploeg zich weet op te volgen als winnaar.

De ploeg van trainer Zinedine Zidane domineerde vanaf het begin van de wedstrijd, maar kon moeilijk kansen creëren tegen de goed georganiseerde tegenstander. In de eerste helft werd een volley van Carvajal op de rand van het strafschopgebied afgeblokt. Luka Modric zag zijn gekruist schot centimeters naast het doel van Gremio gaan. Ook twee doelpogingen van Ronaldo konden de Gremio-doelman niet verslaan. Bij de tegenstanders zag Edilson zijn vrije trap rakelings over het doel van Keylor Navas scheren.

In de 53e minuut trilden de netten voor de eerste keer. Real kreeg een vrije trap op zo’n 20 meter. Ronaldo knalde door de muur in de korte hoek. De Gremio-keeper had geen schijn van kans. Drie minuten later werd een doelpunt van Ronaldo afgekeurd voor buitenspel van Karim Benzema. Een bal van Modric ging via de Gremio-doelman nog tegen de paal. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal zagen Ronaldo en de ingevallen Gareth Bale hun pogingen gestopt door de Gremio-doelman.