Voor de zesde keer verlichte reuzenkerstboom op Plein
15 Dec 2017, 01:55
foto
Een technicus zorgt ervoor dat het licht in de ster ook zal branden. De gouden kroon op de reuzenboom op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto's: René Gompers)


De verlichting van de reuzenkerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is donderdagavond aangegaan. De lichtjes branden helder, de confetti geeft extra sfeer. Maar de ster aan de top schijnt niet. Technici snellen naar de boom. Een van hen klimt naar de top. Daar is hij geruime tijd bezig. Een paar flikkeringen later gaat ook de ster aan, een gouden kroon op de in wit verlichte boom. Gejuich van de bezoekers; het is al aardig druk op het Plein. “Toch nog een bright Christmas in het land ondanks de omstandigheden,” merkt Ramon Jawalapersad, directeur van Roeli’s Lighting & Decor op.

De boom, eigendom van Roeli’s Lighting & Decor, is voor de zesde keer aangestoken. Net als vorig jaar mochten de kinderen van de Meester Huber Stichting de verlichting aanschakelen. Uiteraard is het tehuis voor kinderen met een beperking niet met lege handen naar huis teruggegaan. NV Kalro en Verhuurbedrijf Niamat hebben elke een cheque overhandigd aan de leiding van het tehuis. Eugene van der San, directeur van het Kabinet van de President, heeft toegezegd dat het kabinet het geschonken bedrag gaat verdubbelen. “Maar als het onmogelijk wordt voor het kabinet dan doe ik het uit mijn zak,” geeft Van der San aan.

Nog vóór de ster aanging, zijn de ‘photoshoots’ begonnen. Jonge koppels en soms hele gezinnen gaan poseren voor de helverlichte boom. Voor fotografen een uitdaging om de boom in zijn geheel vast te leggen. Naar de uiteinden lopen van het Plein lijkt voor sommigen een goed idee, voor anderen teveel moeite. Een drone maakt moeiteloos de ‘money shots’. Terwijl de flitsen afgingen hielden sommige bezoekers hun hart vast terwijl ze omhoog keken naar de top waar de technicus bezig was. De verlichting is compleet, het wordt langzaam drukker.

Van der San en Jawalapersad geven de landgenoten mee dat zij deze dagen beter met elkaar om gaan. “God heeft Zijn enige Zoon gezonden om voor ons te sterven. Maar als we kijken hoe we met elkaar omgaan...nee,” merkt van der San op. “Er zullen altijd mensen zijn die slecht over je praten. Maar zorg ervoor dat wanneer ze twee slechte dingen over je zeggen er ook twee zijn die je goede daden prijzen.” Jawalapersad voegt eraan toe dat men het beoordelen van personen en organisaties achterwege moet laten. “Vooral op social media. Men gaat heel vaak te keer zonder de feiten te kennen. Dit zijn fijne dagen. Laten we dat achterwege laten en laten we ook voorzichtig zijn, vooral op straat.” De kerstboom zal nog lang na kerst staan op het Onafhankelijkheidsplein.

René Gompers
Advertenties