Valies: Vrijdag meer informatie over inhalen repetities
15 Dec 2017, 00:00
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren.


Scholieren van VOS zullen vandaag horen hoe de schoolonderzoeken en repetities verder zullen worden ingehaald. Op het IMEAO zijn de repetities nog niet begonnen door de onenigheid die was ontstaan over het opstellen van de toetsen. Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), zegt aan Starnieuws dat de acties zijn opgeschort. Vandaag zullen de leraren nagaan hoe de schade wordt ingelopen.

Valies is blij dat vicepresident (vp) Ashwin Adhin na overleg met de BvL en het VOS-Directeurenberaad de resolutie van 29 september 2017 over overurenregeling en fictieve overuren heeft ingetrokken. Dit is ook schriftelijk bevestigd. Er komt een herziene resolutie. Hierover wordt dinsdag verder overleg gevoerd tussen de directeuren en de BvL.

"In elk geval is er nu overleg over deze kwestie. De vp heeft erkend dat de communicatie beter moest," merkt Valies op. Dinsdag wordt verder gesproken over hoe de resolutie eruit moet zien. Intussen is het dan kerstvakantie. De BvL komt op 8 januari bijeen om te evalueren wat de stand van zaken dan is.

Het vertrouwen in minister Robert Peneux blijft opgezegd, merkt Valies op. Deze kwestie ligt op het bord van president Desi Bouterse. Intussen zijn er ook stemmen opgegaan voor behoud van de minister, die zijn portefeuille woensdag indiende bij de president. De president heeft de ontslagaanvraag van de minister in beraad.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April