Drugsverdachte voorlopig op vrije voeten gesteld
14 Dec 2017, 07:24
foto


Fabian M. heeft de Wet op Verdovende middelen overtreden. Bij hem trof de politie 200 gram marihuana en 200 gram hasj aan. Officier van justitie, Roline Gravenbeek, eiste een celstraf van acht maanden, waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar en een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van twee weken. Volgens raadsman Harold Belfor is zijn cliënt uitgelokt door de politie. Hij vroeg de kantonrechter om de man voorlopig in vrijheid te stellen. De kantonrechter honoreerde dit verzoek van de advocaat.

Uit het politioneel onderzoek blijkt dat Fabian M. sedert 2015 werd gezocht voor overtreding van de Vuurwapenwet. Na twee jaren kreeg de politie een tip over deze verdachte en er werd een onderzoek ingesteld. Bij zijn aanhouding werd de drugs op de verdachte aangetroffen. Hij gaf aan dat hij drugsgebruiker is en dat het spul voor eigen gebruik bestemd was. Later verklaarde hij dat hij de drugs voor iemand moest afleveren. De politie stelde een onderzoek in. Ze schreven de telecom provider aan en deden het verzoek naar de telefoonuitdraai van de verdachte. Hieruit zou de politie kunnen herleiden welk telefoonnummer van de besteller was. Het nummer was niet te herleiden. Volgens de verdachte heeft de politie hem in de val gelokt.

Belfor benadrukte het feit dat zijn cliënt ten laste gelegd is. Er werd drugs op de verdachte aangetroffen. De raadsman vraagt zich af hoe de drugs op zijn cliënt is aangetroffen door de politie, hoe intensief het onderzoek was dat twee jaren duurde en hoe de tip binnenkwam. Fabian M. toonde aan de politie het telefoonnummer van de persoon waar hij de drugs zou moeten afleveren. De advocaat voerde aan dat zijn cliënt uitgelokt is en vroeg de kantonrechter om de andere kant van de zaak te bekijken en na te gaan wie de ‘uitlokker’ is. De methode die gebruikt is, is volgens de raadsman niet correct. Hij vroeg de kantonrechter om de verdachte vrij te willen spreken van alle rechtsvervolgingen en het OM niet ontvankelijk te willen verklaren. Op 24 januari zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties