Koulen pleit voor vrijspraak in zedenzaak
14 Dec 2017, 00:56
foto


Rudy V. zou twee minderjarige meisjes seksueel hebben misbruikt. Dit zou hij tussen 1 januari 2015 tot en 18 februari 2017 op verschillende tijdstippen middels geweld hebben gedaan. De verdachte zou de meisjes ook met de dood hebben bedreigd als zij het voorval aan iemand zouden vertellen. Hij wordt er verder van beschuldigd dat hij de slachtoffers zoet probeerde te houden door ze cadeautjes te schenken of geld te beloven. In deze zaak heeft raadsman Oscar Koulen de kantonrechter gevraagd om Rudy V. vrij te spreken. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van vijf jaar geëist tegen de man.

De raadsman vindt dat het bewijs gehaald is van ‘horen zeggen’. De tante van de kinderen, de zus van de verdachte, zou de kinderen aangezet hebben om bezwarende verklaringen af te leggen tegen de verdachte. Volgens Rudy V. doet zijn zus dit uit jaloezie. De raadsman voerde aan dat het OM het psychiatrische rapport niet heeft meegenomen in het strafvoorstel. Hierin is aangegeven, dat er iets mis is met de verdachte. Hij lijdt aan een neurocognitieve stoornis.

Bij neurocognitieve stoornissen is er sprake van verminderd cognitief functioneren door hersenafwijkingen die op latere leeftijd ontstaan. Koulen gaf aan dat de verdachte op negenjarige leeftijd een verwonding opliep waardoor zijn zenuwstelsel aangetast was. Hierdoor denkt hij voortdurend dat zijn familie tegen hem gekeerd is. In eerste instantie verklaarde hij dat de kinderen niet bij hem hadden overnacht. Daarna kwam hij terug op zijn verklaringen.

Koulen vroeg de kantonrechter om niet mee te gaan met de strafeis van het OM. Het OM voerde aan dat de kinderen consistent in hun verklaringen waren. De officier benadrukte dat zij het deskundige rapport wel heeft meegenomen bij het presenteren van de strafeis. De officier stelde dat uit de rapporten niet gebleken is dat de verdachte niet toerekeningsvatbaar is. Op 24 januari zal de kantonrechter uitspraak doen in deze zaak.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March