Welzijn: Drugsbonzen moeilijk in kaart te brengen
13 Dec 2017, 13:54
foto
Minister Ferdinand Welzijn beantwoordt vragen over Justitie en Politie. (Foto: Raoul Lith)


Minister Ferdinand Welzijn, die waarneemt op Justitie en Politie, zegt dat het moeilijk is om de grote buitenlandse drugsbonzen in kaart te brengen. Drugscriminaliteit heeft bijzondere aandacht van het ministerie. Er zijn enkele aanhoudingen verricht, waarover globale informatie zal worden gegeven in de tweede ronde van de beantwoording van de begroting.

Assembleeleden Edward Belfort (ABOP) en Krishna Mathoera (VHP) wezen op de vele drugsvangsten die de laatste tijden gedaan zijn. Volgens Belfort gaat het om meer dan 15000 kilogram die in Suriname en in het buitenland zijn onderschept. Het land krijgt hierdoor een zeer slechte naam.

Welzijn merkte op dat de georganiseerde drugscriminaliteit alleen aangepakt kan worden door samenwerking met internationale drugsbestrijdingsorganisaties. Die samenwerking is er. Volgens hem gaat het om grote drugsbonzen die in het buitenland zijn.

Ook bij dit ministerie zullen extra middelen vrijgemaakt worden in de begroting van het komende jaar om de criminaliteit te bestrijden. Voor veiligheid is meer geld ingeruimd. Hoeveel Justitie en Politie erbij zal krijgen, wordt duidelijk wanneer minister Gillmore Hoefdraad van Financiën aan het woord komt. Dit gebeurt donderdag. Er zal ook een nota van wijziging worden ingediend op de begroting.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April