Onkruidverdelgingsmiddel Glyfosaat wordt verboden
12 Dec 2017, 07:55
foto


Glyfosaat, een pesticide die veel gebruikt wordt in de landbouw, zal per januari 2019 worden verboden. Dit deelde minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij mee. Er waren vragen gesteld over de schadelijke werking van dit onkruidverdelgingsmiddel.

De minister legde uit dat er veel van deze chemicaliën in de handel zijn. Er is een jaar voorbereidingstijd om het verdelgingsmiddel te verbieden. In Europa wordt er geen vergunning meer verleend voor glyfosaat. Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) zei dat men in Europa toch teruggekomen is op deze kwestie. Hij vroeg de minister om de nieuwe inzichten mee te nemen in zijn overweging.

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) merkte op dat glyfosaat veel gebruikt wordt in de landbouw. Hij haalde aan dat er vergrijzing plaatsvindt in de landbouw en stelde voor om er vijf jaar over te doen om de pesticide te verbieden. Jogi merkte op dat furodan en andere middelen die hier verboden zijn gewoon gebruikt worden in Guyana. Oogluikend wordt import uit Guyana toegelaten. Indien een middel verboden wordt, moet er ook controle plaatsvinden op import van groenten uit andere landen.
Advertenties