Regering beantwoordt vandaag vragen over begroting
11 Dec 2017, 08:24
foto


De regering zal vandaag antwoord geven op vele indringende vragen die Assembleeleden hebben gesteld over de begroting 2018. Coalitie én oppositie hebben aangegeven dat de begroting niet realistisch is. Er zijn teveel zaken opgenomen, waar er geen geld voor is. De regering heeft intussen aangegeven dat er een nota van wijziging komt.

Nagenoeg alle Assembleeleden die gekozen zijn in het binnenland en andere politici vinden dat de verre districten extra aandacht verdienen. Elektriciteit, water, onderwijs en gezondheidszorg zijn de belangrijke aangelegenheden waar dringend verandering in moet komen. De vertegenwoordigers van het binnenland willen dat in het hele land dezelfde maatstaven gehandhaafd worden.

Assembleeleden hebben veel vragen gesteld over het leningenbeleid van de regering. De rente en aflossingen, salarissen en subsidies kunnen volgens volksvertegenwoordigers niet gedekt worden met de inkomsten. De regering moet uitleg geven over hoe het begrotingstekort zal worden gefinancierd.

Diverse politici hebben het corruptievraagstuk aan de kaak gesteld. Aan de regering is gevraagd hoeveel CLAD-rapporten bij de procureur-generaal liggen en wat de status hiervan is. Aangedrongen is om alle zaken waar er onregelmatigheden zijn geconstateerd juridisch te laten toetsen. Ook de aankoop van het ambassadegebouw in Parijs moet diepgaand worden onderzocht.

Het ligt in de bedoeling om de begrotingsbehandeling op 15 december af te ronden. De vergadering voor vandaag is gepland voor 10.00 uur.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April