En toen?
11 Dec 2017, 04:38
foto


Was er democratie en rechtsstaat. Als minister van Justitie en Politie had ik miljoenen euro’s ter beschikking uit de verdragsmiddelen met Nederland om een rechtszaak te Boxel te beginnen. Zo heb ik een ‘Zero Tolerance en No Nonsense beleid ontwikkeld van 2005 tot 2010.

Ik kon benoemen wie ik wilde tot rechter ook mijn eigen vrouw, en was in staat een collega van mij te breken en in het gevang te doen belanden, een kolossaal stenen pakhuis laten bouwen als ministerie en beleidsmedewerkers met wie ik gemakkelijk kon werken met extra euro’s bewerken. Daardoor had ik alle ruimte om mijn niet corrupte plannen uit te voeren omdat democratie en rechtsstaat onverzoenbaar zijn met corruptie.

Toen ik minister van Justitie en Politie was ergens in de regeringsperiode
2010 - 2015 was ik belast met de uitvoering van 'kruistocht tegen de corruptie' ik heb toen kunnen genieten van de chinezen die zich hier wilden vestigen of een dekking om verder te reizen zochten.

Ondanks het kolossale gebouw waar er ruimte bestond om flink aan te verdienen heb ik gebouwen gekocht om ook mijn deel te ontvangen. Thuis had ik een autogarage en mijn vrouw had een moderne auto tot haar beschikking met chauffeur die haar naar de markt en overal moest rijden, ook naar winti pre’s.

Ik had geen benul van de overheidsadministratie en begreep niet waarom de ambtenaren mij er telkens op wezen dat ik verkeerd handelde, terwijl ik toch jurist ben? Ik begreep zelf dat ik misbruik maakte van die positie, maar ik hield ervan en rekende op de president en mijn oom.

Toen ik desgevraagd, besloot om toch minister van Justitie en Politie te worden had ik een plan van aanpak van de criminaliteit, het concept Staatsbesluit om het plan uit te voeren was reeds voorbereid, terwijl ik nog niet beëdigd was.

Degenen die nee zeggen tegen de stank van corruptie en criminaliteit hebben het plan door hun relatie de grond in helpen boren zo erg zelf dat de minister van Justitie en Politie voor de rechter werd gesleept. 'Look who’s talking now'.

Eugène van der San