Oplossingsmodellen overschot kip in de maak
10 Dec 2017, 20:17
foto
Overschot aan kip op de lokale markt is van tijdelijke aard.


Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zal enkele oplossingsmodellen aandragen over het tijdelijke overschot aan kip op de markt. De sector wordt constant gemonitord en laat het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat er regelmatig contact is met de sector.


Nog vóór de aankondiging van het verhogen van de invoerrechten op kip en kipdelen, die op 1 september 2017 is ingegaan is er overleg geweest. Tijdens de laatst gehouden vergadering zijn twee belangrijke aandachtspunten naar voren gebracht: ten eerste een overschot aan kip op de markt, door de verhoogde animo van lokale producenten en ten tweede de behoefte aan uitvoering van verplichte standaarden voor de kipsector door deze tot een technisch voorschrift te verheffen.

Het ministerie heeft het proces voor het technische voorschrift al ingezet, waarbij de sector verplicht wordt gesteld zich aan de standaarden te houden. Het ministerie zegt in overleg te blijven met de sector en blijft de situatie scherp in de gaten houden.