Santos verplettert Slee Jr. in eigen huis
10 Dec 2017, 14:09
Het team van Santos heeft zaterdag gewonnen van Slee Jr.

De Nickeriaanse voetbalclub Santos heeft zaterdagmiddag Slee Jr. in het Mgr. Aloysius Zichem Sport Centrum, een behoorlijke pak slaag gegeven. Santos won de wedstrijd met 5-1.

De wedstrijd in de 6e speelronde van de SVB/Telesur 2e Divisie competitie begon in een vrij leeg stadion. Santos had ongeveer vijftien supporters die in Paramaribo wonen, op de tribune. De club had iets goed te maken in de wedstrijd tegen Slee Jr. De ploeg kwam goed voorbereid om de drie belangrijke punten mee te nemen naar Nickerie. Slee Jr. won vorig seizoen van Santos en speelde de return gelijk.

Slee Jr. begon de wedstrijd vrij agressief, waardoor de jongens van Santos even tijd nodig hadden om in hun ritme te komen. Door de pressie van Slee Jr. en een foutje in de defensie van Santos kon de speler Jerrel Doekoe in de 31e minuut de doelman verslaan. Hij noteerde 1-0 voor Slee Jr.

De vreugde bij Slee Jr. was van korte duur, want 2 minuten daarna werd de snelle spits van Santos, Theodoor Dors, neergelegd in het strafschopgebied. De arbiter had geen keus en floot voor een penalty. Alvaro Reingoud maakte geen fout: 1-1. Vier minuten na de gelijkmaker nam Dors doelpunt nr. 2 voor zijn rekening. Hij liep in een dieptepass van Xaviero Perk en gaf de doelman van Slee Jr. het nakijken: 2-1. Dat was ook de ruststand.

Na de rust heeft Santos de wedstrijd volledig gedomineerd. Perk pakte ook het derde doelpunt door in de 48e minuut de stand te tillen naar 3-1 voor Santos. Dors had zijn dag, want in de 79e min schoot hij Santos naar 4-1.
Toen eenieder dacht dat de wedstrijd zou eindigen, noteerde de ingevallen Sirano Koulen zijn eerste doelpunt voor Santos en bracht de stand in de 90e minuut op 5-1.

Volgens trainer Glenn Dors zijn de opdrachten goed uitgevoerd, Santos heeft dit seizoen de lat hoog gelegd en gaat voor het kampioenschap.