100 dorpen krijgen diesel voor opwekken stroom
10 Dec 2017, 10:16
foto
De distributie van diesel naar de dorpen is vrijdag begonnen. (Foto: NII)


Zoals toegezegd in De Nationale Assemblee door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, is met de distributie van brandstof aan de dorpen in het binnenland begonnen. In totaal zullen ruim honderd dorpen voorzien worden van brandstof voor het opwekken van elektriciteit via dieselgeneratoren.

Diverse Assembleeleden hebben geklaagd over de situatie. De minister had aangegeven dat er een dispuut was met de leverancier die niet betaald was. Besloten is om met een andere leverancier in zee te gaan. Sidney Harris, hoofd van de Dienst Elektriciteitsvoorziening zegt aan het Nationaal Informatie Instituut dat de dorpen zeker tot en met januari voorzien zullen zijn van diesel.

Vrijdag is begonnen met de levering van 25.000 liter. Het ligt in de bedoeling dat de komende dagen in totaal ruim 200.000 liter brandstof gedistribueerd wordt aan de leefgemeenschappen. Daarnaast is de dienst ook druk bezig om daar waar de generatoren defect zijn, die spoedig in orde te krijgen. Volgens Harris zullen de bewoners met de aanstaande feestdagen niet in het donker zitten.