President Bouterse tevreden over Cuba-Caricom top
09 Dec 2017, 18:40
foto
President Desi Bouterse na aankomst uit Antigua & Barbuda. Hij heeft een Caricom-Cuba top bijgewoond en bilaterale gesprekken gevoerd. (Foto: NII)


President Desi Bouterse en delegatie zijn vanmiddag teruggekeerd uit Antigua & Barbuda. Naast de Caricom-Cuba top zijn er ook verschillende bilaterale gesprekken gevoerd. Minister Ferdinand Welzijn van Handel en Industrie heeft de ministeriële vergaderingen bijgewoond. Het accent lag op handel en toerisme tussen Caricomlanden en Cuba.

Het staatshoofd blikt tevreden terug op hetgeen de lidlanden van de Caribische gemeenschap samen met de Republiek van Cuba hebben bereikt, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De presidentiële delegatie vertrok donderdag naar Antigua. De Caricomtop werd vrijdag gehouden.

Bouterse voerde onder ander een gesprek met de regeringsleider van Cuba, Raúl Castro. De gesprekken met Cuba en enkele Caricom lidlanden zullen resulteren in concrete projecten waar de landen wederzijds voordeel aan zullen moeten hebben. De volgende Caricom top is gepland in december 2020 te Cuba.