Transvaal en Leo Victor delen punten
09 Dec 2017, 13:19
foto


De wedstrijd tussen Leo Victor en Transvaal startte met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden speler Gregory Richters van WBC. Transvaal leek zelfverzekerder vooral in de eerste 20 minuten van de strijd tegen Leo Victor, vrijdag in het André Kamperveen Stadion. Leo Victor kwam langzaamaan in beeld. De doelpunten bleven uit in deze zeer tactische en attractieve wedstrijd.

De tweede helft vertoonde haast hetzelfde spelbeeld als de eerste. Kansen aan beide zijden, zonder dat ploegen het net konden vinden. Vooral goed keeperswerk van beide doelmannen, Serginho Profijt van Leo Victor en Sherwin Doorson van Transvaal, maakte dat de wedstrijd doelpuntloos eindigde.

Ivenzo Comvalius was een dreigend gevaar voor de verdediging van Leo Victor. De verdediging heeft de vele aanvallen van de rechtervleugelaanvaller kunnen weerstaan. Een krulbal op rechts na een hoekschop van de Braziliaan Carlos Da Silva in dienst van Transvaal, belandde tegen de paal. Zo ontsnapte Leo Victor aan een tegendoelpunt.

In de 82e minuut werd vanuit de rand van het strafschopgebied door Migamba Antomoi op het doel van Transvaal geschoten. De bal werd enkele centimeters voor de doellijn met de benen gestopt door doelman Doorson van Transie. Tot tweemaal toe, achter elkaar vanuit een hoekschop, bracht Urano Morris van Transvaal redding door de bal voor de doellijn te stoppen. De groen-witte formatie ontsnapte dit keer. Transie zette vooral in de laatste minuten alles op alles, echter bleef het blanco op het scorebord.

Transie heeft nu 11 competitiepunten uit 7 wedstrijden. Leo Victor stijgt met 1 punt naar de eerste plaats met 16 competitiepunten uit 8 duels. Sv Notch, de koploper tot voor aanvang van deze wedstrijd met 15 competitiepunten uit 6 wedstrijden, komt morgen in actie in het Ronnie Brunswijk stadion tegen Voorwaarts.
De wedstrijd van WBC vs Botopasi is uitgesteld vanwege het overlijden van Righters.


Ala-D Media