Politie slaat alarm over drugsgebruik en -handel scholen
07 Dec, 20:44
foto
In beslag genomen spullen tijdens een politie onderzoek op een middelbare school donderdag. (Foto: KPS)


De politie van Jeugdzaken hebben twee middelbare scholieren aangehouden. Deze afdeling krijgt al enige tijden klachten binnen van schoolleiders, dat door jeugdigen, op diverse scholen in Paramaribo, drugs worden gebruikt en verhandeld. De klachten komen van schoolleiders van scholen op nagenoeg alle niveaus. Het vermoeden bestaat dat scholieren worden aangezet oftewel misbruikt om drugs te verkopen, meldt de politie Public Relations.

Recentelijk is bij een leerling van een GLO-school in Paramaribo drugs gevonden. Donderdag is er op de middelbare school een onderzoek ingesteld dat resulteerde in de aanhouding van de twee jongeren. Op hen zijn drugs aangetroffen en in beslag genomen.

De afdeling Jeugdzaken zal met bijstand van andere afdelingen, op gezette tijden, acties ondernemen en controle uitvoeren op verschillende scholen. Ook zal er met medewerking van andere afdelingen worden gewerkt aan het zichtbaar maken van de verstrekkers van de drugs.

Naast de drugsverkoop is ook gebleken dat de jeugdigen wapens bij zich hebben zoals, scharen, messen en andere steekvoorwerpen. Ook deze spullen zijn in beslag genomen.

Aan ouders en verzorgers wordt gevraagd alert te blijven wanneer het gaat om hun kinderen. Vraag om hulp wanneer uw kind abnormaal gedrag vertoont. Indien nodig kunt kan contact worden opgenomen met de Maatschappelijke Dienst van politie Jeugdzaken voor hulp.