Dogojo weerlegt beweringen over Consude Games
07 Dec, 14:36
foto
Minister Joan Dogojo van Sport en Jeudzaken. (Beeld: DNA)


Minister Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken heeft in een felle reactie vandaag in De Nationale Assemblee aangegeven dat onwaarheden zijn verteld door oppositieleden over de afvaardiging naar de Consude Games in Bolivia. Er zijn 98 professionals afgevaardigd en niet 110. Eerder was in een persbericht slechts de namen van 59 sporters doorgegeven. De minister deelde mee dat de samenstelling dezelfde is als de afgelopen vijf jaren.

Dogojo vindt het erg dat Assembleeleden die met een telefoontje de juiste informatie konden krijgen, hebben verkondigd dat 34 personen zijn gaan 'chillen en shoppen' op staatskosten in Bolivia. Deze uitspraken zijn volgens de bewindsvrouw niet gebaseerd op feiten maar op aannames. De mensen hebben het van horen zeggen en van telefoontjes.

De delegatie bestaat uit sporters, coaches, medisch team, logistiek, verslaggevers en een coördinatieteam. De samenstelling van de delegatie is gedaan op basis van stichting Schoolsport Federatie en de task force Sport. De minister heeft een lijst met namen overhandigd aan De Nationale Assemblee. De meisjes volleybal en basketbal zijn niet meegegaan omdat er een groot verschil is in niveau. Dit besluit is door de stichting Schoolsport Federatie genomen in overleg met de bonden. Dogojo vindt het niet in de haak dat er onrust is gezaaid terwijl de afvaardiging onderweg was naar Bolivia. Intussen zijn er twee gouden medailles binnengehaald voor Suriname.

Wednesday 14 November
Tuesday 13 November
Monday 12 November