Politiepost te Snesi Kondre in gebruik genomen
07 Dec, 12:58
foto
De politiepost te Snesi Kondre is in gebruik genomen. (Foto: KPS)


Het politiebureau te Snesi Kondre in district Sipaliwini is officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde maandag in bijzijn van leden van het Korps Politie Suriname (KPS), het districtsbestuur, het traditioneel gezag en lokale bewoners. Regiocommandant van Oost, politiecommissaris Darnie Stolk, de districtscommissaris van Marowijne Freddy Daniel, de Superintendent Social responsibilities van Newmont Suriname Kojo Bedu Addo en kapitein Frank Javinde onthulden het naambord.

Dit nieuwe politiebureau is door een hechte samenwerking tussen het districtsbestuur, de commissie Ordening Goudsector (OGS), het KPS en Newmont Suriname, LLC opgezet en ingericht, meldt de politie Public Relations. De politie was reeds geruime tijd in dat gebied gevestigd, maar enkele randvoorwaarden ontbraken, zoals goede huisvesting en andere logistieke middelen om de politiezorg te garanderen.

De politiepost te Snesi Kondre, die op zonne-energie draait, is gehuisvest binnen het centrum en is voorzien van ICT-apparatuur en voldoet aan de minimale voorwaarden voor een goed verblijf van de politieambtenaren. Newmont Suriname, LLC heeft voorzien in de logistieke middelen voor de uitbreiding en inrichting van het reeds bestaande gebouw dat eerder in gebruik was bij de OGS. Een gecombineerde technische ploeg van het KPS heeft dit nieuwe politiegebouw zelf uitgebreid en ingericht.

Dit project is namens het KPS begeleid door de hoofdinspecteur van politie Alfred Somopawiro en de inspecteur van politie 3e klasse Rishi Akkal. De consultant Dennis Lim A Po zat Newmont Suriname LLC in het technische team. Het goudbedrijf en het KPS hebben de samenwerking geformaliseerd in een memorandum of understanding.