Nep-agenten en politieman blijven aangehouden
07 Dec, 04:44
foto


Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft het slachtoffer M.B. woensdag gehoord over hoe hij vorig jaar april beroofd is van SRD 11.000. Hij heeft aangegeven dat Shaam G. en Kirankoemar R. hem hebben overvallen aan de Jozef Israëlstraat. Ze hadden kogelwerende vesten aan en waren gewapend met een jachtgeweer. Zij deden zich voor als politieagenten. In deze zaak staat ook terecht de politieman Biesnoedath P.


De getuige vertelde dat hij in gezelschap van nog een persoon was. Ineens kwamen de twee mannen in een Toyota Allion ter plaatse aan en eisten dat hij plat ging liggen. Een derde persoon was in de auto gebleven. Kirankoemar R. pakte zijn tas, waarin het geld, af.

De rechter hoorde de verdachte Shaam G. Hij zei de politie-attributen van Biesnoedath P. te hebben gekregen. De man zei dat M.B. hem US$ 1500 moest betalen voor 500 gram drugs. Omdat de betaling uitbleef, is deze actie ondernomen om het geld terug te krijgen. Kirankoemar R. zei bij het verhoor dat er in de tas niet SRD 11.000 zat, maar slechts SRD 800. Bij de aanhouding hadden zij meer geld bij zich omdat ze ook andere berovingen gepleegd zouden hebben volgens de politie. Boesnoedath P. heeft ontkend de spullen aan de verdachte te hebben gegeven. Hij zei niks met deze zaak te maken te hebben.

Raadsman Robby Denz deed het verzoek om zijn cliënt Biesnoedath P. op vrije voeten te stellen. De rechter ging hier niet akkoord mee. Alle drie verdachten blijven aangehouden.