Drugsverdachte hoort een jaar tegen zich eisen
05 Dec, 21:36
foto


Marlon H. heeft de Wet op Verdovende Middelen overtreden op 19 juni 2017. Hij werd met in zijn bezit 1.200 gram cocaïne, die verpakt was in 130 bolletjes, aangehouden. Op de luchthaven te Zanderij viel hij door de mand. De eis van officier van justitie, Nirmala Maikoe, is een celstraf van twaalf maanden onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 5.000 of een hechtenis van drie maanden.

De verdachte verklaarde dat hij zijn perceel als onderpand had gezet bij iemand. Hij had geld geleend en hij moest nog US$ 4.000 aflossen. Echter, hij had het geld niet en ging over tot het feit. Van zijn vriendin ontving hij 2.000 euro waarmee hij de drugs kocht. Het lag in de bedoeling om deze uit te voeren naar Nederland.

Door zijn zenuwachtig gedrag viel de verdachte op. Hem werd gevraagd om een urinetest te doen. De test was positief. Hij bekende hierop dat hij de bolletjes ingeslikt had. Maikoe voerde aan dat de man bewust overging tot aankoop van de drugs met als doel deze te smokkelen naar Nederland. Volgens haar had hij dat geld beter kunnen gebruiken dan in de drugs te stoppen. Hij had ervoor gekozen en dacht binnen korte tijd veel geld te maken. Op 3 januari zal deze zaak verder behandeld worden.