Adhin: Regering gaat nota wijziging begroting indienen
04 Dec 2017, 17:57
foto
Vicepresident Ashwin Adhin staat journalisten te woord na een spoedoverleg tussen de regering en de coalitiefractie. (Foto: Raoul Lith)


Vicepresident Ashwin Adhin heeft na afloop van het spoedberaad van de coalitie met president Desi Bouterse op vragen van journalisten geantwoord dat er een nota van wijziging komt van de begroting. Het overleg was volgens hem nodig om zaken scherp te kunnen plannen. De Assembleeleden van de coalitiefractie hebben ook hun wensen en grieven kenbaar gemaakt.

Adhin merkte op dat bij sommige ministeries om meer geld is gevraagd. Nagegaan is welke projecten uitgevoerd moeten worden en of de middelen hiervoor beschikbaar zijn. Bepaalde subsidies, zoals van de Energie Bedrijven Suriname zullen nog doorgaan. Er is een hervorming bezig binnen het bedrijf. Diverse pijnpunten zijn aan de orde geweest tijdens de bespreking.

Zo is aangegeven dat er meer geld moet worden vrijgemaakt voor Cultuur en de Universiteit. Ook is er gesproken over hoe de verdiencapaciteit van de Staat kan worden vergroot. De uitgegeven visvergunningen zijn ook aan de orde geweest, maar het zwaartepunt lag niet daarop, legde de vicepresident uit. Het ging voornamelijk om de nota van wijziging die er moet komen en de wetgeving die nodig is om sommige zaken versneld aan te pakken.

Adhin merkte op dat de regering geen moeite heeft met kritiek, maar de wijze van communiceren is belangrijk. De Raad van Ministers had eerder aangegeven met respect behandeld te willen worden. De vicepresident haalde aan dat de overheid behoorlijk heeft bezuinigd. Waar er geen geld voor is, kan niet worden uitgevoerd. De zaken die naar voren zijn gekomen, worden scherp geanalyseerd. Dit zal blijken uit de nota van wijziging die ingediend zal worden door de regering.