Zes veroordeeld in inbraakzaak
05 Dec 2017, 01:58
foto


Savier H., Bryan D., Bilbal M., Avinish B., Avinash L. en John L. stonden terecht, omdat zij ingebroken zouden hebben in een woning en daar goederen en geld hebben weggenomen. Op de rechtszitting van maandag zijn ze allen door rechter Ingrid Lachitjaran veroordeeld in deze zaak.

Bryan D. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De overigen kregen allen een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Met dit vonnis blijven de veroordeelden, die intussen op vrije voeten gesteld waren, vrij.

De kantonrechter heeft de strafeis van het Openbaar Ministerie overgenomen. Op de rechtszitting, toen de verdachten gehoord waren, legden ze hun verklaringen af. John L. en Avinash L. zijn broers van elkaar. John L. verklaarde dat zijn broer betaald moest worden door de benadeelde. De verdachten Bilbal M. en Avinish B. moesten ook geld krijgen. De benadeelde hield hen op de lange baan en weigerde het geld te betalen. Op die bewuste dag waren ze naar de benadeelde gegaan om hem te mishandelen, maar ze troffen hem niet thuis aan. Volgens John L. zat hij samen met Savier H. die de taxirit gereden had in het voertuig. Hij zou niet in de woning zijn geweest. Hij ontving US$ 400 voor zijn aandeel.

Avinash L. verklaarde dat zijn broertje in de auto zat. Hij bekende het feit gepleegd te hebben en beweerde dat ze daar waren om de man te mishandelen. Ter plekke beraamden ze een plan om via de vliering de woning binnen te dringen. Ze maakten sieraden, SRD 400, US$ 4400 en 400 euro buit. Daarnaast hadden ze vier flessen whisky, mobiele telefoon en een lasmachine buitgemaakt. Hij ontving US$ 900. Bilbal M. verklaarde ook dat zijn oom hem beledigd had door te stellen dat hij zijn vrouw moest brengen voor hem. Hij geeft toe het feit gepleegd te hebben en hij stond op de uitkijkpost. Hij ontving hiervoor US$ 600. Savier H. zei dat hij een taxirit gereden had en niets afwist van de inbraak. Hij verklaarde US$ 200 gekregen te hebben. Bryan D. zei dat hij niet op de uitkijk heeft gestaan, ondanks hij ze beloofd had. Getuigen hebben hem wel gezien. Hij heeft wel SRD 500 als snoepgeld gekregen.