Veroordelingen in de roofovervalzaak
05 Dec, 07:23
foto


Wendel P. en Claus A. worden verweten dat zij zich, tezamen en in vereniging, goederen uit een woning wederrechtelijk toegeëigend hebben. Ze namen een bos sleutels en een handdoek weg. Vervolgens hebben zij in de woning ingebroken en de roofoverval gepleegd. Claus A. kreeg een celstraf van vier jaar opgelegd en Wendel P. mag een half jaar korter in het gevang doorbrengen. De roofoverval vond op 25 oktober 2016 aan de Craneweg te Wanica plaats. Claus A. is een recidivist, terwijl Wendel P. voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie.

Een aantal uren nadat het feit zich had voltrokken, arresteerde de politie het tweetal te Wanica. Ze waren kletsnat en hun schoenen zaten onder de modder. De handdoek werd bij Wendel P. aangetroffen en deze werd positief herkend door de benadeelde. Volgens deze veroordeelde had hij de handdoek gekocht in een supermarkt aan de Nieuw Weergevondenweg. De politie deed de zaak aan en bleek dat de winkelier die doeken al heel lang niet verkocht had.

De verklaringen van de veroordeelden verschilden steeds van elkaar. Ook hebben ze steeds ontkend enige betrokkenheid gehad te hebben met deze roofoverval.
De verdachten hadden een schuifraam kapotgeslagen en waren de woning binnengegaan. In het huis bevonden zich meer personen. De verdachten hebben met een vuistvuurwapen de aanwezigen bedreigd. Ze losten enkele schoten en hadden de honden vergiftigd. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en legde de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op.