Leuke dag voor pupillen van Kinderhuis Mijnzorg
04 Dec, 19:44
foto
Pupillen van Kinderhuis Mijnzorg maken een gezellige dag mee bij Kirpalani's.


Kirpalani's en Fernandes Bakkerij hebben besloten de 48 kinderen van kinderhuis Mijnzorg te verwennen. Dit met het oog op Kinderdag, 5 december. Onder begeleiding van hun leidsters kijken de kinderen hun ogen uit op de speelgoedafdeling van Kirpalani’s aan de Maagdenstraat, waar ze elk een speeltje uitkiezen. Bij het dagje uit zondag wordt het kinderhuis getrakteerd op een maaltijd. De kinderen kregen ook een goed gevulde tas en kerstbrood van Fernandes Snacks en de Bakkerij.

Suikerspin, schaafijs, popcorn, een clown, muziek en mascotte Snackman maken het feest compleet. Ook de klanten van Kirpalani nemen deel aan de activiteiten. Degenen die een cadeautje kopen voor hun kind, mogen popcorn, schaafijs en suikerspin halen. “Dit is onze manier om terug te geven aan de gemeenschap”, zegt bestuurslid Kenneth Kross van de Stichting Kirpalani.

Kross noemt als belangrijkste reden voor deze activiteit naastenliefde. Hij wijst er op dat het straks Kinderdag is en de kinderen recht op hebben op die extra aandacht. Naastenliefde is ook de rode draad als het gaat om werken met kinderen in een kindertehuis, zegt leidster Urelie Acton van Kinderhuis Mijnzorg: “Je moet liefde hebben voor de kinderen.” Acton is heel blij met dit initiatief, waarvan ze hoopt dat het een jaarlijks terugkerend karakter zal hebben.

Volgens Kross is de keuze voor een kindertehuis niet makkelijk geweest, aangezien er heel veel kindertehuizen zijn. Na goed overleg en op advies is contact gemaakt met kinderhuis Mijnzorg. “En de doelgroep kwam heel goed overeen met wat wij wilden doen”, legt hij uit. Zo is gekeken naar de leeftijdscategorie van de kinderen, terwijl vanwege logistieke redenen ook rekening is gehouden met de grootte van de groep. Toen Fernandes werd benaderd om mee te doen, twijfelde die geen moment. Sergio Emanuels, Marketing Manager Fernandes Bakkerij, zegt dat Fernandes altijd enthousiast is om te helpen, zeker als het gaat om zulke bijzondere dagen als Kinderdag. “We doen altijd iets leuks op Kinderdag en we waren vroegtijdig benaderd door Kirpalani om samen dit project uit te voeren. We denken ook na hoe we zelf activiteiten kunnen ontplooien, maar als we door andere bedrijven worden benaderd om samen iets te doen voor de gemeenschap, dan is dat een goede synergie,” zegt Emanuels.