Santos verstevigt koppositie in 2e Divisie
04 Dec 2017, 16:05
foto
De standenlijst in de tweede Divisie na vijf speelronden.


Santos uit Nickerie verstevigt zijn koppositie na de vijfde speelronde van de SVB/Telesur 2e Divisie competitie 2017-2018. In het Ramkhelawan Sport Centrum is Tahiti thuis met 3-0 verslagen. Happy Boys maakte geen fout en wist Jong Aurora met lege handen (4-1) terug te sturen naar Paramaribo.

Happy Boys klom direct van de vijfde naar een gedeelde tweede plaats met Acoconut met 9 punten. Acoconut heeft weliswaar één wedstrijd minder gespeeld doordat de ontmoeting tegen Deva Boys is uitgesteld tot nader order.
Door het gelijkspel tussen Broki en Flora, mag Broki nu een plek hoger op de ranglijst, naar de vierde plaats. Door het verlies van Jong Aurora bij Happy Boys, gaat de club van de derde naar een gedeelde vijfde plaats met Slee Jr., met elk 7 punten uit 5 wedstrijden. Flora blijft stationair op de zevende plaats met 5 punten.

Kamal Dewaker en Slee Jr. speelden gelijk, zij blijven op de achtste plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden. Door het verlies van Tahiti blijft de ploeg hangen op de voorlaatste plaats met uit 4 wedstrijden slechts 1 punt. Deva Boys is de hekkensluiter met uit 3 wedstrijden geen enkel winst. Er zijn integendeel 3 punten afgetrokken door de SVB, vanwege het meespelen van ongerechtigde spelers. De wedstrijd tegen Tahiti van een week eerder die gewonnen werd door Deva Boys is onwettig verklaard en moet opnieuw geprogrammeerd worden. De vereniging die met ongerechtigde spelers heeft deelgenomen aan de competitie, krijgt drie punten in mindering.

Al deze zaken zijn naar buiten gekomen nadat Tahiti geprotesteerd heeft na het verlies tegen Deva Boys. Deze club heeft nu beroep aangetekend bij de SVB. Er is nog geen besluit genomen wat het vervolgtraject is. De SVB heeft alle wedstrijden van Deva Boys voorlopig uitgesteld.

Edgar van Genderen