ABS waarschuwt: valse enquêteurs in het veld
01 Dec 2017, 09:15
foto


Verschillende personen die hiertoe niet gerechtigd zijn, blijken zich uit te geven als enquêteurs van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) en benaderen huishoudens voor een of ander onderzoek. Hierbij vragen zij toegang tot de woningen van burgers. De directeur van het ABS benadrukt dat er nauwkeurig gelet moet worden op de verschillende kenmerken van de ABS-enquêteurs; ook moet hun badge gecontroleerd worden.

ABS-veldwerkers kunnen herkend worden aan hun grijsblauwe uniform of een ABS-shirt, met ABS-logo, een badge met foto en naam van de houder, ABS-logo en handtekening van of namens de ABS-directeur. De vervoersmiddelen van deze personen hebben ook een duidelijk ABS-logo.

Het ABS is bezig met reguliere onderzoekingen, met name de Huishoudonderzoekingen, prijsopnames voor de Consumenten Prijsindex, Bedrijfsenquête en Bedrijvenregistratie. De MICS listing activiteiten zijn, op enkele gebieden in het binnenland na, afgerond meldt de voorlichting van het ABS.

Het ABS doet een dringend beroep op eenieder om altijd alert en voorzichtig te zijn in geval men benaderd wordt voor het meewerken aan een onderzoek. Bij twijfel kan men contact maken met de afdeling Public Relations van het ABS op de telefoonnummers 471543 of 473737 toestel 222/248.
Advertenties