Berenstein: DSB moet ex-directielid voor gerecht slepen
23 Nov, 00:00
foto
Robby Berenstein, voorzitter van de bond bij De Surinaamsche Bank.


Robby Berenstein, voorzitter van de bond bij De Surinaamsche Bank (DSB), vindt dat gerechtelijke stappen ondernomen moeten worden tegen ex-directielid Hans Moison. Hij zou volgens de vakbondsleider het bankgeheim schenden en onjuiste informatie verschaffen over de situatie bij DSB. Hiermee brengt hij niet alleen het brood van ruim vijfhonderd werknemers in gevaar, maar zaait hij ook paniek bij tienduizenden cliënten.

Berenstein, die ook voorzitter is van vakcentrale C-47, zegt in gesprek met Starnieuws dat de bank juist uit een dal klautert en nu winst maakt. De hetze tegen DSB en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft slechts tot doel om het bancaire systeem in het land in elkaar te doen klappen. "Hier heeft niemand baat bij. Daarom is het nodig om stappen te ondernemen tegen het ex-directielid. Zijn track-record roept ook veel vraagtekens op. Het is duidelijk dat uit rancune wordt gehandeld. Als verantwoordelijke bond, waar onze mensen precies weten hoe de situatie bij de bank is, kunnen wij niet toestaan dat de sector in elkaar stort," benadrukt Berenstein.

De vakbondsleider vindt dat zoveel mogelijk transparantie moet worden betracht door DSB en de CBvS. Daarom is Berenstein ermee ingenomen dat de directie van de bank de cliënten in een persoonlijke brief heeft meegedeeld dat "DSB goed op weg is om de winstgevendheid te verbeteren. Binnen enkele weken wordt het halfjaarverslag uitgebracht. De winst over de eerste helft van 2017 bedraagt SRD 16,3 miljoen. De vooruitzichten voor 2017 en daarna zijn positief. Onze bank heeft een ruime liquiditeitspositie en kan aan alle verplichtingen aan klanten voldoen. U kunt zoals normaal al uw bankzaken doen. Er gelden geen beperkingen."