Rechter veroordeelt verstrekker van doos met drugs
23 Nov 2017, 22:43
foto


Benito R. is schuldig bevonden door rechter Robert Praag in een drugszaak waarbij 230 ml cocaïne, verwerkt in kokosolie, aangeboden werd voor verzending naar Nederland. Medeverdachte Sabine E. werd vrijgesproken. Benito kreeg zes maanden cel opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, met een proeftijd van drie jaar.

De doos werd door Benito R. met een taxi gestuurd voor Sabine E. om op de post te doen. Zij verklaarde niks af te weten van de drugs. De doos moest naar een zus van Benito, die in Nederland woont. De verdachte is conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeeld.

De raadsman van de verdachte, Delano Landvreugd, was het niet eens met de procedure die gevolgd is. Hij vond het niet in de haak dat de taxichauffeur en de medewerker van het postbedrijf niet als verdachten zijn aangemerkt. De rechter gaf aan dat de doos verpakt is door de verdachte die ook Sabine S. gevraagd heeft om deze op de post te doen. Volgens de rechter hadden de taxichauffeur en de medewerker van het postbedrijf geen belang bij deze zaak.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April