Verdachte: Agenten vertellen leugens
23 Nov, 04:14
foto


Marlon G. blijft ontkennen dat hij een inbraak wilde plegen aan de Zwartenhovenbrugstraat toen hij in zijn been werd geraakt door een politiekogel. De man beweerde woensdag tijdens de zitting dat hij 'aan het poepen was' toen de politieagent op hem schoot. Rechter Robert Praag hoorde twee politieagenten als getuige.

De verdachte staat terecht voor een poging tot inbraak op 24 september 2017. De agenten waren aan het surveilleren toen de Centrale Meldkamer via de portofoon meedeelde dat dieven gesignaleerd waren bij een bedrijf aan de Zwartenhovenbrugstraat. Ook is het alarm afgegaan. De agenten verklaarden dat ze twee personen zagen wegrennen toen zij ter plekke aankwamen. Er werd een achtervolging ingezet. De verdachte zou over schuttingen zijn gesprongen en heeft volgens de wetsdienaren de waarschuwingsschoten genegeerd. Op grond daarvan is er gericht geschoten. De man werd geraakt in zijn onderbeen.

De beklaagde zei dat de agenten niet de waarheid spreken. Hij was op het perceel naast het pand zijn behoefte aan het doen toen de politieman op hem schoot, beweerde de verdachte. Uit schrik heeft hij de benen genomen. De politieagenten verklaarde dat de man 'een cutter' bij zich had die hij weggooide terwijl hij wegrende. Op zijn lichaam is een mes gevonden bij de aanhouding. Deze zaak wordt op 10 januari verder behandeld.