Leerlingen OS Flu 2 leren over dierenwelzijn
23 Nov, 12:40
foto
Leerlingen van de OS Flu 2 en hun leerkrachten. (Foto: NII)


Zesendertig leerlingen en leerkrachten van de OS Fluschool 2 hebben gisteren van medewerkers van het onder-directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) informatie gekregen over dierenwelzijn, huisdieren en veehouderij. De kinderen hebben geleerd wat het onderscheid is tussen dieren die worden gehouden als slachtvee en huisdieren.

Het ministerie van LVV vindt het belangrijk dat kinderen leren hoe zij een dier moeten benaderen en welke verzorging hun (huis)dieren nodig hebben. Daarnaast is het van belang dat kinderen ook een mening kunnen vormen over de veehouderij in Suriname. Het thema ‘Dieren en welzijn’ is vanaf het vorig schooljaar op de OS Fluschool 2 geïntroduceerd in samenwerking met het onder-directoraat Veeteelt. De leerlingen worden op een kindvriendelijke manier bewust gemaakt van dierenwelzijn, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Zowel de leerlingen als de leerkrachten vonden de infodag een succes en gaven aan heel wat kennis te hebben opgedaan, zegt het NII. Het geheel werd gecoördineerd door de afdeling Educatie en Voorlichting van het onder-directoraat Veeteelt.