Bankiersvereniging roept samenleving op tot kalmte
22 Nov, 16:39
foto


De Surinaamse Bankiersvereniging roept in een verklaring, ondertekend door voorzitter Jim Bousaid, op tot kalmte. "De samenleving verdient een compliment voor haar beheerste en verantwoordelijke opstelling jegens DSB Bank, waardoor er geen abnormale bewegingen zijn waargenomen."

De organisatie zegt bezorgd te zijn over de ongefundeerde berichten rond DSB Bank die momenteel in de media de ronde doen. Ze roept de samenleving op tot kalmte en verantwoordelijk gedrag. Deze mediaberichten zijn ongefundeerd omdat het volgens de DSB Bank en de Centrale Bank van Suriname nu veel beter gaat met de bank en dit jaar met winst zal worden afgesloten.

Ook komt de overheid ondanks haar zwakke financiële positie, al haar verplichtingen jegens alle banken vooralsnog na, deelt de Surinaamse Bankiersvereniging mee. Deze rentabiliteitsverbetering heeft – tezamen met reeds getroffen maatregelen – de solvabiliteitspositie van de bank verbeterd. Directie en monetaire autoriteiten werken momenteel aan verdere versterking van de solvabiliteitspositie van de bank.

De Surinaamse Bankiersvereniging roept de samenleving op voort te gaan met dit correct gedrag en zodoende kwaadwilligen geen kans te geven om schade toe te brengen aan ons financieel bestel en de samenleving. De Bankiersvereniging blijft de ontwikkelingen in de zaak nauwgezet volgen en zal zich blijven inzetten voor het behoud van een gezond financieel bestel.