Eerste groep gedecoreerd aan vooravond Srefidensi
22 Nov 2017, 10:14
foto
Vicepresident Ashwin Adhin feliciteert de gedecoreerden met het oog op de 42e verjaardag van de republiek Suriname. (Foto: NII)


Het is gebruikelijk dat bij de viering van de Onafhankelijkheidsdag personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt, worden gedecoreerd. Dinsdag vond in de Congreshal de decoratie van onder andere de leden van de Politie, het Nationaal Leger en de Brandweer plaats. In totaal hebben 94 personen een onderscheiding gekregen.

De personen die werden geëerd hebben allen een bijdrage geleverd aan de orde handhandhaving zowel nationaal als internationaal, deelt het Nationaal Informatie Instituut mee. In 1995 heeft een gezamenlijke militaire eenheid van het Nationaal Leger en ambtenaren van het Korps Politie Suriname geparticipeerd aan activiteiten van de United Nation Mission Haïti, meer bekend als ‘De Haïti Missie’.

Vicepresident Ashwin Adhin gaf in zijn toespraak aan dat deze landgenoten internationaal en nationaal een heldendaad hebben verricht en daarvoor op gepaste wijze gedecoreerd dienen te worden. Zo werd oud korpschef Paul Monsels, die al in 2015 werd voorgedragen, maar wegens omstandigheden zijn decoratie niet in ontvangst kon nemen gedecoreerd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Palm. Verder werden ook leden van de Politie Ondersteuningsgroep onderscheiden voor hun heldendaad. Donderdag wordt de tweede groep personen gedecoreerd.