In ontuchtzaak: 72- jarige hoort strafeis aan
21 Nov, 22:35
foto


Johannes Z. (72) wordt ervan verdacht dat hij ontucht heeft gepleegd met een minderjarig meisje. Officier van justitie, Nirmala Maikoe, eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar.

De ouders van het kind hebben aangifte gedaan, nadat hun dochter had verteld dat ‘opa’ meerdere malen aan haar geslachtsdeel had gezeten. De verdachte is familie en is vertrouwenspersoon van de aanklagers. De man die voorlopig in vrijheid was gesteld, zal weer achter de tralies moeten als de kantonrechter de eis van het Openbaar Ministerie overneemt.

Johannes Z. gaf zijn tranen de vrije loop. Hem werd uitgelegd dat de eis nog geen vonnis is en dat de kantonrechter nog een onafhankelijk besluit moet nemen. De verdachte heeft bekend dat hij aan het geslachtsdeel van het meisje heeft gezeten. Wat toen in hem opkwam, kan hij niet verklaren. De vader van het kind had toen de kapitein ingeschakeld. Hij adviseerde de ouders om zaak aan te geven bij de politie.

Uit het onderzoek is gebleken dat het kind nog maagd is. Volgens de officier heeft de man strafbare handelingen gepleegd waarvoor hij gestraft dient te worden. Op 5 februari zal deze zaak verder worden behandeld.