Rusland: Veel problemen Boven-Suriname gebied
20 Nov 2017, 05:34
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland bezoekt diverse dorpen te Boven-Suriname. Hij vindt dat de mensen aan hun lot zijn overgelaten. (Foto: NPS)


Een delegatie van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft verschillende dorpen in het Boven-Suriname gebied bezocht dit weekend. Partijvoorzitter Gregory Rusland constateert dat de mensen in de gebieden aan hun lot zijn overgelaten.
In nagenoeg alle dorpen vanaf Atjoni zijn er gemeenschappelijke problemen die de ontwikkeling en groei van de lokale bewoners aantasten.


Rusland zegt dat er in de dorpen sprake is van gebrekkige tot geen elektriciteitsvoorziening, slechte leeromstandigheden vanwege de deplorabele staat van schoolgebouwen en schaarse leermiddelen. Ook laat de gezondheidszorg veel te wensen over waarbij er een arts is aangewezen voor het gebied, maar die is sporadisch aanwezig.

De NPS-voorzitter heeft in het dorp Nieuw Aurora een nieuw bestuur van de onderafdeling van dat gebied geïnstalleerd. Nieuw Aurora beschikt sinds juni 2017 niet meer over stroom. De dorpsbewoners verwezen nostalgisch naar de periode voor de huidige regeerders toen er wel sprake was van goede stroomvoorziening, ook al was er niet overal 24 uur stroom. “Maar er was wel een zekere regelmaat opgebouwd en dat is nu teniet gedaan”, stelt Rusland.

Ondanks het feit dat de NPS niet in het machtscentrum zit, zal zij bijdragen om belangrijke basiselementen te helpen realiseren voor een goede ontwikkeling voor burgers in het binnenland. Zij zal dat doen door onder andere haar eigen strategieën toe te passen en waar nodig de aandacht te vragen van autoriteiten, zodat er verlichting komt voor de dorpen, meldt de partij.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April