Vrouwelijke leiders blij met Global Ambassadors Program
20 Nov 2017, 12:28
foto
Nensy Bandhoe, directeur van Stichting Lobi


Nensy Bandhoe, directeur van Stichting Lobi, is een van de elf vrouwen in leidinggevende posities die heeft deelgenomen aan het Global Ambassadors Program (GAP) in Los Angeles. Deze bijeenkomst is gehouden door Vital Voices & Bank of America. De missie van Vital Voices Global Partnership is het identificeren, investeren en zichtbaar maken van buitengewone vrouwen over de hele wereld door hun leiderschapspotentieel te benutten om levens te veranderen en de welvaart in hun gemeenschap te versnellen.

Leidinggevende vrouwen uit de Verenigde Staten, El Salvador, Uruguay, Guatemala, Argentinië, Ecuador, Mexico en Panama maakten deel uit van het programma. Tijdens de training zijn er sessies geweest over de uitvoering en monitoring van strategische en business plannen en mogelijke valkuilen bij uitvoering. Er is aandacht besteed aan onderwerpen als personeelsbeleid, delegeren, public speaking, netwerken, prudent financieel beleid, marketing strategieën, het creëren van een marketing brand, het gebruik van social media als marketing instrument en zelfreflectie.

“Voor Stichting Lobi, met de voortgaande veranderingsprocessen opgestart in de afgelopen vijf jaren, van een simpele Family Planning organisatie naar een breed georiënteerde gezondheidsorganisatie met de focus op preventie, kwam deze training op een keerpunt in de ontwikkelingsfase”, deelt Bandhoe haar ervaring mee. Gelet op Stichting Lobi’s 50-jarig bestaan in februari 2018 en de uitdagende economische en sociale context waarin gewerkt moet worden, is deze training als zeer waardevol ervaren, vult ze aan.

Vital Voices ziet vrouwen als de motor voor economische, politieke en sociale veranderingen in hun land. Het Global Ambassadors-programma, een Vital Voices en Bank of America partnerschap, verbindt vrouwelijke leiders -op een omslagpunt in hun professionele, zakelijke en leiderschapspaden- met gevestigde vrouwelijke leidinggevenden over de wereld voor mentorschap. Het instrument van mentorschap is een essentieel deel van de GAP-training. De geselecteerde vrouwen, mentees, krijgen elk individueel een mentor toegewezen die samen met hun een SWOT-analyse maken van de mentee als leidinggevende en van de organisatie waar zij leiding aan geven. Er wordt dan een pad uitgezet voor de toekomst met persoonlijke en organisatiedoelstellingen die op korte, middellange en lange termijn behaald kunnen worden. De mentor en mentee blijven ook na de training in contact met elkaar om de voortgang te monitoren en waar nodig bij te sturen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April