Notch aan kop na 1-0 winst op WBC
19 Nov 2017, 10:32

Notch heeft zaterdag na een 1-0 winst op WBC de koppositie van de Eerste Divisie van de Telesur/SVB-competitie overgenomen. Anderson Neves Trindade scoorde het doelpunt op slag van rust.

Het was een zeer enerverende en zwaar bevochten strijd zaterdag in het André Kamperveen stadion. Beide ploegen hebben keihard, maar ook heel tactisch de strijd gestreden. Er waren veel overtredingen en provocaties aan beide zijden. De arbiter moest vijf gele kaarten geven, waarvan 2 voor Notch. Arbiter Ramon Louisville hield niet in alle gevallen de touwtjes strak in handen en liet enkele steken vallen.

WBC kwam heel vroeg in strijd tot haar spel, maar Notch worstelde zich terug. Aan kansen ontbrak het niet bij beide ploegen. In de 37e minuut kreeg Notch een penalty toegekend. Dit nadat WBC verdediger Sander Mens de bal uit een hoekschop met de hand uit het doel werkte. Doelman Ronnie Aloema dook de juiste hoek in en voorkwam zo dat Galgyto Talea 1-0 aantekende voor Notch. Op slag van rust kon Ronnie Aloema een ingekopte bal niet voldoende controleren. In de rebound tikte de centraal verdediger Nevens Trindade de 1-0 binnen.

In de tweede helft gingen de ploegen nog agressiever op zoek naar de doelpunten. De doelman van Notch, Paulo Sousa Santos, werd keer op keer vooral in de laatste twintig minuten van de strijd op de proef gesteld. Een schot van Bruce Diporedjo in de 52e minuut uit een hoekschop heeft hij keurig uit zijn netten kunnen houden. Evenzo een kopbal van Giovanni Drenthe. Santos heeft zijn doel schoon weten te houden. De aanvallen van WBC waren keer op keer gevaarlijk, maar de verdediging van Notch hield stand. Aan de andere kant was Talea die later werd gewisseld onfortuinlijk. Hij kreeg enkele reële kansen uit de snelle overschakeling van zijn ploeg die onbenut werden gelaten. Doelman Aloema moest enkele minuten voor het laatste fluitsignaal vanwege een zware blessure worden gewisseld. Hij is afgevoerd naar Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Door de winst heeft Notch de volle buit uit 5 wedstrijden binnen en staat alleen aan kop. Het is de eerste verliespartij van WBC. De club blijft steken op 12 competitiepunten. Notch gaat in de 6e speelronde vrijdag op bezoek bij Robinhood, terwijl WBC de landskampioen Inter Moengo Tapoe tegenover zich krijgt op 26 november.