Indiase Manushi Chhillar Miss World 2017
18 Nov, 22:24
foto
Manushi Chhillar is de zesde Indiase die de titel Miss World wint. (Foto's: AFP)


Op het tropische Chinese eiland Hainan is de Indiase Manushi Chhillar vandaag gekroond tot Miss World tijdens een blitse evenement. Het is de 6e keer dat India deze schoonheidswedstrijd wint. De 20-jarige medische student stapt in de voetsporen van de Bollywoodactrices Priyanka Chopra en Aishwarya Rai.

Haar overwinning brengt India op gelijke hoogte met Venezuela als de landen met de meeste overwinningen in de geschiedenis van de Miss World-verkiezing. Het is de 67e keer dat deze schoonheidswedstrijd wordt gehouden.

Andrea Meza van Mexico eindigde als tweede en Stephanie Hill van Engeland als derde. Chhillar is een getrainde Indiase klassieke danseres die ook van schilderen houdt. Ze hoopt een keten van non-profit ziekenhuizen in landelijke gebieden te openen, schrijft de website van Miss World.

"Bedankt, iedereen, voor je constante liefde, steun en gebeden, schreef Chhillar op Twitter. "Deze is voor India." Haar overwinning werd snel een top onderwerp op het social media platform in India. De minister van haar thuisstaat Haryana, Manohar Lal Khattar, was een van de eersten die zijn felicitaties aanbood.

Chhillar kreeg de kroon van de winnaar van vorig jaar, Stephanie del Valle uit Puerto Rico, tijdens de ceremonie in de Chinese kustplaats Sanya. Het evenement is voor de 7e keer gehouden in Sanya. De laatste keer was in 2015.