SLM huurt tijdelijk Boeing 737-800 uit Tsjechië
17 Nov, 14:44
foto
De SLM zal de Boeing 737-800 van Travel Service A.S. (TVS) uit Tsjechië tijdelijk inzetten op de regionale route. (Foto: SLM)


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal vanaf 23 november tot en met 28 februari een Boeing 737-800 van Travel Service A.S. (TVS) uit Tsjechië inhuren voor de regionale route. Indien alles volgens planning verloopt, moet een Boeing 737-700 in februari 2018 op de Johan Adolf Pengel Luchthaven landen ter vervanging van de al uitgefaseerde PZ-TCO, meldt de SLM.

Acht jaar geleden heeft SLM twee machines van het type Boeing 737–300, initieel voor drie jaren geleased van 'AWAS'. Deze overeenkomst werd tot tweemaal verlengd. De PZ-TCO en PZ-TCN hebben de nodige diensten bewezen, ze hebben er veilige vlieguren op zitten en veilige landingen en starts gemaakt. De contracten lopen nu ten einde. De PZ-TCO (district of Marowijne) is al uitgefaseerd, en de PZ-TCN volgt in december. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het uitfaserings-proces van de PZ-TCN (district of Commewijne). Volgens het lease contract zal de machine na een controle te Sanford Orlando, worden afgeleverd aan AWAS te Tuscon, Arizona.

De tijdelijk ingehuurde Boeing 737 uit Tsjechië zal worden ingezet op de regionale routes van de SLM samen met de TCQ, om de continuïteit van de regionale operatie veilig te stellen. Het cabine personeel van Surinam Airways zal getraind worden, zodat de eigen vertrouwde cabine crew gedurende de looptijd van de overeenkomst met TVS ook ingezet kan worden op deze ingehuurde 737-800.