Suriname importeert 2.400 ton ureum uit Venezuela
17 Nov 2017, 13:15
foto
Rubén Ávila, president van Pequiven tekent het contract voor de uitvoer van 2.400 metrieke ton ureum. Bhagwatpersad Ramadhin kijkt toe.


De regering heeft een overeenkomst getekend met de Venezolaanse regering voor de levering van 2.400 metrieke ton ureum. Voor de ondertekening waren de Venezolaanse viceminister voor Latijns-Amerika, Alexander Yánez, en de president van het bedrijf Petroquímica de Venezuela S.A. (Pequiven), Rubén Ávila, op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Olga Diaz Martinez, de Venezolaanse ambassadeur voor Suriname, was ook deel van de delegatie.

De Venezolaanse regeringsvertegenwoordigers hadden een werkbespreking met LVV-directeur Djoemadie Kasanmoesdiran en rijstexporteur Bhagwatpersad Ramadhin. Voor Yánez was de overeenkomst een belangrijke uiting van de complementariteit tussen beide landen. “Export van een belangrijk product van Pequiven en voor ons de uitvoering van de formule van onze president Nicolas Maduro.” Ondanks de economische moeilijkheden en unilaterale sancties die het Amerikaans imperialisme heeft opgelegd aan Venezuela, geeft het land uitvoering aan het beleid van Maduro om economische ontwikkeling te stimuleren en de export te vergroten, zei Yánez.

Hij heeft erop gewezen dat deze acties een duidelijk voorbeeld is van de broederschap die het doel was van het grote handelsblok Alba-PetroCaribe. Tegelijkertijd verstevigt de overeenkomst de betrekkingen tussen beide naties, voegde Yánez eraan toe.
Pequiven-president Ávila, zei dat dit deze exporttransacties de imperialistische aanval tegen zijn thuisland bestrijden. “Het is een genoegen om onze broeder landen die staan voor de ontwikkeling en co-existentie tussen de landen van Zuid-Amerika te ondersteunen.”

Bhagwatpersad Ramadhin, voorzitter van de Vereniging van Verwerkers en Rijstexporteurs (VVRE), heeft de overeenkomst voor de landbouwsector verwelkomd. “Heel veel dank aan Venezuela, want nu kan Suriname het ureum tegen een betere prijs gebruiken voor de teelt van rijst. Het zal de boeren ten goede komen. Wij danken de ambassade en de Venezolaanse regering.” De partners in deze overeenkomst zijn het rijstbedrijf van Ramadhin en de Venezolaanse Pequiven. Ramadhin zal de ureum doorverkopen aan de boeren.