NH voert veranderingsprogramma uit
16 Nov, 08:05
foto
Minister Regilio Dodson (m) presenteert het team dat het veranderingsprogramma op NH moet helpen uitvoeren. Rechts departementsdirecteur Dave Abeleven. (Foto: NII)


Het Change Management Project is sinds dinsdag in uitvoering op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Minister Regilio Dodson was blij met de langverwachte start van het proces. “Veranderingen kunnen moeilijk zijn, maar er moet samengewerkt worden”, zei hij bij het geven van het startsein.

Sinds februari van dit jaar zijn onder leiding van D. de Keyzer vanuit het Kabinet van de Vicepresident sessies gehouden in het kader van het Change Management traject. Diverse stafleden, beleidsmedewerkers en diensthoofden hebben hieraan deelgenomen.

De Keyzer, trainer en facilitator van het veranderingsprogramma, meent dat het systeem van de overheid aangepast moet worden om mee te kunnen met de steeds gecompliceerdere samenleving. Het streven is volgens hem erop gericht het totale overheidsapparaat via het Baldridge Performance Excellence systeem efficiënter te laten functioneren.

Het jaarplan en het beleid van het ministerie voor het jaar 2018 zijn bij deze gelegenheid door directeur Dave Abeleven gepresenteerd. Hij gaf een overzicht van projecten van de verschillende beleidsgebieden van NH. Na de presentatie is het team bestaande uit 11 vrouwen en 7 mannen gepresenteerd aan de aanwezigen. Zij hebben als taak, mee te helpen aan de implementatie van Change Management binnen NH.

De ministeries van Handel en Industrie en Binnenlandse Zaken nemen ook deel aan het pilotproject, meldt het Nationaal Informatie Instituut.