EBS voert bijzondere transportoperatie uit
15 Nov 2017, 17:27
foto
Eén van de tanksecties wordt geladen. (Foto: EBS)


De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) zal vanaf tien uur vannacht een bijzondere transportoperatie uitvoeren. Er zullen 12 tanksecties van elk 30.000 kg worden verplaatst vanuit de Nieuwe Haven naar het Ogane Complex aan de Bethesdaweg.

Een tanksectie is elf meter lang en 5,5 meter breed. De tanksecties zullen via de brug over Coesewijnestraat worden getransporteerd naar het Ogane Complex. De brug over de Van ’t Hogerhuysstraat is niet berekend op het tonnage van de tanksecties, terwijl de brug te Saron een hoogte beperking heeft.

De politie zal het verkeer op de route die deze tanksecties zullen afleggen begeleiden en omleiden. Voor en na de transport zal de EBS eventuele laaghangende elektriciteitskabels ontkoppelen en opnieuw koppelen. De verwachting is dat het transport tot middernacht zal duren.

De route van de transportoperatie is: Havenlaan Zuid rechtsaf, Van ’t Hogerhuysstraat linksaf, Willem Campagnestraat rechtdoor, Jagernath Lachmonstraat linksaf, Coesewijnestraat linksaf, Rust en Werkweg rechtdoor, Latourweg linksaf, Martin Luther Kingweg rechtsaf, Sir Winston Churchillweg linksaf, Bethesdaweg rechtdoor, Ogane complex.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April