Schade incident met truck op Rosebel beperkt gebleven
14 Nov 2017, 00:44
foto
De chauffeur van deze 270 truck is tijdens het rijden in slaap gevallen. Hij heeft een kleine snijwond aan dit ongeval overgehouden.


Onderzoek heeft uitgewezen dat de chauffeur van een 270 truck tijdens vervoer van erts in slaap was gevallen. Het incident voltrok zich de vorige week op de concessie van Rosebel Gold Mines in Brokopondo. Sharmila Jadnanansing, manager Legal and Corporate Affairs, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de eerste zorg van het bedrijf is de veiligheid van de werknemer. Hij is gelijk na het ongeval medisch behandeld voor een kleine snijwond. Na observatie mocht hij naar huis.

"Wij betreuren het ongeluk, maar zijn opgelucht dat de werknemer minimale letsels hieraan heeft overgehouden," zegt Jadnanansing. Gelijk na het ongeval is er een integraal onderzoek gestart. Het is belangrijk om vast te stellen hoe het ongeluk is gebeurd om lering hieruit te trekken, legt Jadnanansing uit. Er kunnen dan maatregelen getroffen worden om herhaling te voorkomen. "Belangrijk is dat het goed gaat met de werknemer. Hij heeft nu een break. Intussen is de werknemer fit verklaard om het werk te hervatten. Verder is niemand betrokken bij het ongeluk," zegt de manager.

Jadnanansing deelt mee dat Rosebel een goed gestructureerd en transparant veiligheidsbeleid heeft. Een specifiek vermoeidheidsmanagementplan maakt daar onderdeel van uit. "Ieder ongeluk is er één teveel, vandaar de constante bewustwording, voorlichting, monitoring en onderzoek." Jadnanansing zegt dat het finale rapport wordt afgewacht waarin verdere aanbevelingen zullen worden gedaan opdat herhaling kan worden voorkomen.