Jeugdigen bekennen brandstichting bij Bhaggoe's Car
13 Nov 2017, 14:49
foto
Door brandstichting lijdt de ondernemer Bhaggoe bijkans US$ 200.000 aan schade. (Foto's: Raoul Lith)


Twee jeugdigen die aangehouden zijn door de politie, hebben intussen bekend dat zij de brand hebben gesticht bij Bhaggoe's Car Palace te Kwatta. Directeur Rakesh Bhaggoe zegt aan Starnieuws dat hij wacht op de verklaring van de politie. Het is voor hem nog niet duidelijk of de jongens de brand uit zichzelf hebben gesticht of in opdracht van iemand. Zij zijn van de buurt en bekend bij Bhaggoe.

Bhaggoe lijdt een schade van naar schatting US$ 200.000. Drie bussen en twee 3 ton pick-ups en enkele andere voertuigen zijn volledig afgebrand. Een bus kost ongeveer US$ 32.000. Veel auto's hebben brand- en schroeischade. De voertuigen zijn niet verzekerd.

De ondernemer zal nagaan welke onderdelen nog goed zijn van auto's die schade hebben opgelopen. Deze zullen gesloopt worden. "Het is een zware klap voor ons, vooral in deze moeilijke tijd," verzucht Bhaggoe. Hij wacht op een sein van de politie om de voertuigen weg te kunnen halen.

Er zullen extra maatregelen getroffen worden om te voorkomen dat deze situatie zich herhaalt. De brandstichting vond plaats zaterdagmiddag, toen de zaak al gesloten was. Toen de brandweer ter plekke aankwam, stonden verschillende voertuigen reeds in lichterlaaie.