Starnieuws.com vandaag 1 jaar
03 Feb 2011, 00:01
foto
Deze tabel toont het aantal bezoekers vanaf de oprichting. In januari dit jaar was het bezoekersaantal 662.690. Binnen een jaar werd op Starnieuws.com 4.5 miljoen bezoeken geregistreerd.


Starnieuws.com, de nieuwssite van Network Star Suriname, bestaat vandaag, 3 februari, 1 jaar.
Bij de launch beloofden de oprichters Nita Ramcharan (hoofdredacteur) en Humphrey Schurman (president-commissaris) dat dag en nacht nieuws gepresenteerd zou worden. Deze belofte is waargemaakt. De reactie van het publiek op Starnieuws is overweldigend.

4.5 miljoen bezoeken
In de oprichtingsmaand was het aantal bezoeken 34.236. Intussen is de groei explosief te noemen. In de afgelopen maand januari zijn 662.790 bezoeken op Starnieuws.com genoteerd.
Het dagelijkse gemiddelde van het aantal bezoeken is nu boven de 20.000. Vanaf de oprichting wijzen de statistieken uit dat de nieuwssite ruim 4.5 miljoen bezoeken heeft gekregen. Hiervan is 90% afkomstig uit Suriname. Mensen uit tientallen landen, raadplegen dagelijks de site voor het laatste nieuws. Na Suriname volgen Nederland, Amerika en Canada.

Het team van Starnieuws heeft bijzonder hard gewerkt om de resultaten die geboekt zijn, neer te zetten. Het belangrijkste doel van de nieuwssite is om betrouwbare berichten te publiceren, round the clock. Starnieuws is binnen een jaar in staat geweest de eerste plaats te bereiken en is de best bezochte website van Suriname. Op de ranking (Alexa.com) staan wij op de vierde plaats en wereldwijd in de top 100.000. Op plek nummer 1 t/m 3 in Suriname staan Google.com, Facebook.com en Google.nl.

Samenwerking
Starnieuws is het afgelopen jaar ook een samenwerking aangegaan met Radio Nederland Wereldomroep. Het Caribische bulletin en het buitenlandse nieuws worden rechtstreeks geplaatst op onze nieuwssite, terwijl ook de berichten van Starnieuws constant te lezen zijn op de website van RNW.

Ook verschillende media in Suriname citeren dagelijks berichten van Starnieuws. De nieuwssite is voor velen een bron van informatie. De exclusieve berichten bepalen mede de agenda van de dag in het land. In een jaar tijd zijn meer dan 4300 berichten gepubliceerd, die terug te vinden zijn via de zoekfunctie op de website. Op onze Facebook-pagina geven ruim 6.260 personen vrijuit hun mening over de onderwerpen die aan de orde worden gesteld.

Nieuws via sms
Zich richtend op de nabije toekomst, zal Starnieuws binnenkort het nieuws aanbieden via sms. Mensen die niet over een internetverbinding beschikken, kunnen het laatste nieuws opvragen door een simpel smsje. De mogelijkheid zal eveneens zijn om via een sms-abonnement ‘breaking news’ te ontvangen. Voor deze mobiele diensten is een overeenkomst aangegaan met het mobiele marketing bedrijf BOGO NV. Voor deze sms-service zal een vergoeding worden gevraagd. Deze uitbreiding van het aanbod is in testfase nu.

Binnenkort zullen ook dagelijks meer sportberichten worden gepresenteerd op onze website. De vraag naar meer aandacht voor sport vanuit het publiek is groot.
Starnieuws bedankt ten eerste u als trouwe bezoeker voor de waardering die wij krijgen voor ons werk. De adverteerders zijn wij veel dank verschuldigd. Zonder hen zou het bedrijf niet in staat zijn de nieuwssite volledig te financieren. Onze medewerkers en columnisten komt de meeste lof toe. Zonder hun enorme inzet waren wij niet in staat geweest dit immense werk te doen. Ons streven is erop gericht om dit jaar kostendekkend te zijn, waardoor het nieuwsaanbod, video’s en de kwaliteit verder opgevoerd kunnen worden.

Saturday 23 June
Friday 22 June