Sozavo voert samen met OIC ECD-project uit
12 Nov 2017, 08:32
foto


Twee experts op het gebied van 'Early Childhood Development' (ECD) uit Nigeria en vijf uit Guyana zullen meedoen aan de 'Training of Trainers' project dat uitgevoerd wordt door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Negentig procent van de kosten wordt gedragen door Comcec, een werkarm van de 'Organization of the Islamic Cooperation (OIC). Sozavo draagt tien procent bij. Bij dit project is ook de Kalkinma Development Bank of Turkey betrokken.

De twee landen zijn uitgenodigd omdat het bij OIC ook gaat om een uitwisseling van kennis tussen ten minste twee lidstaten. Het doel van het project is om via een ‘Training of Trainers’, de kennis en vaardigheden van de crèchehoofden over vroege stimulatie van kinderen te vergroten en te versterken. Er wordt een ‘on the job’ training voor leiding en personeel van de Mama Georgetine crèche, die onder beheer van het Sozavo valt, uitgevoerd, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Suriname is sinds 1996 lid van Comcec en het ministerie heeft vanaf 2014 actief geparticipeerd door het indienen van projectvoorstellen. Dit draagt bij om de samenwerking tussen OIC landen te intensiveren. Het ministerie wil zich beijveren om de samenwerking met buurland Guyana op het gebied van ‘Early Childhood Development’ voort te zetten. Deze gelegenheid wil het ministerie aangrijpen om de samenwerking verder te structureren.

De ‘Training of Trainers’ cursus wordt gehouden van 13 tot en met 17 november. De 'on the job' training is op 3 november begonnen en gaat door tot eind van deze maand. Het ‘on the job’ trainingstraject wordt begeleid door twee nationale experts op het gebied van onder andere de kinderopvang en de vroege stimulatie van kinderen.