Surinaamse ondernemers oriënteren zich op Curaçao
10 Nov, 17:09
foto
De delegatie die op marktoriëntatie was op Curaçao. (Foto: Curaçao Chronicle)


Een delegatie van Surinaamse ondernemers heeft gedurende drie dagen verkennende gesprekken gevoerd op Curaçao. Het doel was om zakelijke kansen tussen de twee landen te zoeken.

De delegatie heeft de markt van Curaçao en de mogelijkheden voor verdere samenwerking tussen Suriname en Curaçao onderzocht. De delegatieleden zijn tijdens hun bezoek ontvangen op het ministerie van Economische Ontwikkeling. De minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina, heeft de delegatie succes gewenst met hun marktoriëntatie.

Na hun ontmoeting met de minister bespraken de leden van de delegatie de verschillende mogelijkheden met functionarissen van de afdeling Economische Samenwerking van het ministerie van Economische Ontwikkeling. Tijdens het bezoek heeft de delegatie ook een aantal bedrijven bezocht en gesprekken gevoerd met verschillende ondernemers op Curaçao.

In de delegatie zaten de directeuren/eigenaren van Frijmersum & Frijmersum Consulting (Talent Management), New Dawn (Human Resources Consultancy & Training), Gopex International NV (Agriculture), Morina BV (Mortgage and Investment Advisory) en DUKU.cash (FinTech). Het bezoek heeft plaatsgehad van 6 tot en met 8 november.