Regering komt binnenkort met GOV.TV
21 Oct, 16:04
foto


De regering komt binnenkort met een eigen televisiekanaal. De komende week beginnen op 8.3 (STVS-kanaal) de testuitzendingen. GOV.TV zal dagelijks een 24 uurs programmering hebben. De overheidsprogramma’s zullen overwegend via het eigen televisiekanaal worden uitgezonden. Dit is kostenbesparend voor de overheid, zegt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht.

De regering is geruime tijd bezig de voorlichting naar de samenleving te verbeteren. Het NII is in het leven geroepen om officiële regeringsinformatie te delen met de bevolking. Het is de bedoeling dat gefaseerd het nieuws over het regeringsbeleid naar alle delen van het land wordt opgevoerd.

Naast het hebben van een eigen nieuwssite www.deboodschap.today en andere officiële social media kanalen en het uitzenden van radio- en tv producties is het nu tijd om wederom een grote stap te maken, zegt het NII. Zo gauw de technici tevreden zijn over alle kwaliteitsaspecten zal de officiële launch plaatsvinden. De samenwerking tussen het NII en de particuliere tv kanalen zal met de komst van een eigen tv zender niet ophouden te bestaan.