Marowijne pakt milieuvervuiling ernstig aan
15 Oct 2017, 18:20
foto
De inwoners van Bigiston maken korte metten met zwerfvuil.


Te Bigiston in het district Marowijne zijn de bewoners vrijdag begonnen om het zwerfvuil in het dorp op te ruimen. Eerder hebben de gebieden Erowarte, Tapoekoe, Papatam, Moengo Tapoe, Pelgrim, Adjoema en Moiwana ook een schoonmaakbeurt gehad. Inheemsen en marrons hebben hun woongebied een grote schoonmaak facelift gegeven.

In Marowijne is in de afgelopen periode veel gewerkt om milieuvervuiling te voorkomen. Het milieubeleid van districtscommissaris Freddy Daniel richt zich op toerisme en de bewustwording onder de samenleving komt goed opgang. Ook het bedrijfsleven levert een bijdrage bij de uitvoer van dit beleid.

Samen met een werkgroep van het Commissariaat te Albina zijn de bewoners aan de slag gegaan. Deze werkgroep bestaat uit 18 vrijwilligers en staat onder leiding van Franky Janssen. Volgens Janssen zijn de mensen erg gemotiveerd. De gemeenschap wordt steeds bewuster van een schoon milieu. Hij is zich ervan bewust dat deze acties nog lang niet genoeg zijn, “maar het is een stap in de goede richting.”

Volgens Cyrano Asoiti, hoofd van de afdeling Beheer Bestuur Ressorten van het Commissariaat Marowijne, is dit een directe vorm van burgerparticipatie. Dit systeem is effectief, stelt hij. De werkgroep Moengo onder leiding van Clyff Olyfveld doet ook mee.

Tientallen personen en verschillende organisaties van Albina en Paramaribo zullen op 28 oktober het strand dat een toeristisch trekpleister is, schoonmaken en ontdoen van alle grof- en zwerfvuil.

Ala-D Media
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April